Blog

Geçen hafta neler oldu?

mux-threads-logo
Sosyal Medya

Geçen hafta neler oldu?

Bu hafta gündemin başında elbette Threads vardı. Diğer önemli başlıklarla birlikte bakalım. Buyurunuz efenim:

Meta’nın Yeni Uygulaması Threads 30 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Meta‘nın yeni uygulaması Threads, piyasaya sürülmesinin ardından 24 saat içinde 30 milyon kullanıcıya ulaştı. Bugün (10 Temmuz) ise 100 milyon kullanıcıya yaklaşmış durumda. 

Bilgiler burada, üstüne koyacağımız bir şey yok, linkten ulaşınız.

Meta Verified Türkiye’ye Geliyor

Mavi tik‘li olmanın havasını tamamen kaldıran Meta, bir süre önce abonelik sistemine geçti. Ülkemize henüz gelmemişti fakat geçen hafta denemeler yapılmaya başladı. Her hesapta aktif değil şimdilik. En kısa zamanda gelecektir. Türkiye için aylık fiyatı 279.99 TL olacak. Proaktif koruma, doğrudan destek, çıkartmalar gibi birkaç ek özellik veriyor. Biz, işimiz olduğu için elbette deneyimleyeceğiz fakat her sayfa için mantıklı mı bilemiyoruz.

Twitter, Meta’nın Yeni Threads Uygulaması Üzerine Hukuki İşlem Başlattı

Twitter’ın sahibi olan X Corp, Meta’nın Twitter benzeri uygulaması Threads üzerine hukuki işlem başlattı. X Corp, Meta’yı eski Twitter çalışanlarından ‘Twitter’ın ticari sırlarını aldığını ve fikri mülkiyetlerini sistematik, kasıtlı ve yasadışı kullandığını’ iddia ediyor. Yani birbiriyle dövüşmek isteyen 2 milyarder söz konusu ve gerçekten insan kimi tutacağını şaşırıyor! Meta, iddiaların temelsiz olduğunu ve Threads üzerinde çalışan eski Twitter çalışanlarının olmadığını belirtti. Fakat biliyoruz ki Mark, kopyalama konusunda hiç çekingen birisi değil. Mahkemeden vazgeçip ringde hesaplaşırlar belki. Bu teknolojileri konuştuğumuz zamanda olması gerektiği gibi!

Daha bir sürü küçük şey oldu ama hafta başında hiç gerek yok onlara.

Tatlı bir hafta dileriz efenim. En çiçeğinden. Sevgiler.