Blog

Geçen Hafta Sosyal Medyada Neler Oldu?

disney-mux
Sosyal Medya

Geçen Hafta Sosyal Medyada Neler Oldu?

Disney Plus

Bu haftanın en büyük olaylarından biri elbette bu markanın elinde.
Çok kötü bir karar ve kriz yönetimi ile marka dünyasına olumsuz bir vaka analizi eklemiş oldular. Atatürk dizisini platformda yayımlamayacağını söyleyen Disney Plus büyük bir tepki aldı. Hiç ikna etmeyen açıklamasıyla kimseyi rahatlamadı ve ciddi tepki çekmeye devam ediyor. Türk kullanıcılar aboneliği iptal etmek üzerine bir hareket başlattılar.Cancel’ teriminin tam ortasında; sosyal medya hesaplarındaki içerik yorumlarının çoğu bu tepkilerden oluşuyor. Hâlâ ikna eden bir açıklama yapmadı, geri adım da atmadı. Bakalım neler olacak…

X


Elon Musk reklamın iyisi-kötüsü olmaz ekolünden gündemde kalmaya devam ediyor. Twitter’ın ismi ani bir kararla X oldu. Tüm kurumsal kimliği de değişti. Threads’e çok benziyor mevcut haliyle. Zuck’a misilleme yapıyor gibi görünüyor. Gündemin çoğu Musk’ın haberleriyle dolu ve X kullanıcıları bu durumdan biraz bezmiş durumda.

Meta


Türkiye’ye içerik üreticiler için mavi tik geldi. Onay alırken kimliğinizi istediğinden bunu henüz tüzel kişilikler için yapamıyoruz. Kendi isminizle oluşturduğunuz bir sosyal medya hesabınız varsa mavi tik alabilirsiniz. Birebir destek ve daha fazla güvenlik adımı olanakları sunuyor ve ayda 270 lira.


Threads kullanıcı sayısı hızla düşüyor diğer tarafta. Hızlı bir şekilde başlangıç yapan uygulamada kullanıcı sayısı ve etkileşimler ciddi oranda düştü.
Meta’nın bu konu için nasıl bir pazarlama çalışması düşündüğünü bilmiyoruz henüz, onu da göreceğiz.

Güzel bir hafta olur umarız hepimiz için.
Şimdilik sevgi ve öpücükler dostlar…