Blog

Instagram Bio Rehberi

IMG_8997
Sosyal Medya

Instagram Bio Rehberi

Bio dedik ama aslında daha genel bakacağız sayfa duruşuna.

Hakkında kısmı ve ana sayfanın en üstü –malumunuz- ziyarete gelenlere ilk merhabayı dediğimiz yerdir.

Ve yine malumunuz olduğu üzere, ilk intiba önemlidir!

Şimdi, bunu nasıl güzelleştiririz, nasıl daha dikkat çekici hale getiririz biraz bakalım:

  • Öncelikle; -bunu yapacağımız her hamlede düşüneceğiz ama- “sayfa amacınız ne? Siz kimsiniz, ne yapıyorsunuz, neden yapıyorsunuz?” sorularını ayrıntılı bir şekilde yazın. (Yalnızca düşünmek yetmez, evet.)
  • Hani şiir yazmak roman yazmaktan çok daha zordur diye bir söz vardır. –tartışılır tabi- Ya da kısa film çekmek uzun film çekmekten daha zordur da derler. Sebebi, istediğimiz her şeyi anlatmak için çok daha kısa bir zamanımızın olmasıdır. Biraz çaba, biraz da ustalık gerektirir. Birkaç saat üzerine düşerek güzel işler çıkarabilirsiniz. Bununla ilgili Instagram sayfamızdaki “Asansör Konuşması” gönderimizi de inceleyebilir, fikir edinebilirsiniz. Zira minimize etmek çok önemli, işimizin her alanı için aslında ama BIO için olmazsa olmazdır.
  • Profil düzenleme kısmında “ADI” yazan yerde tam isminiz olmalı. İşinizle, bulunmak istediğiniz alanla ilgili de anahtar kelime yazmanız faydalı olacaktır. Zira aratmalarda görünmek için önemli bir nokta.
  • Sayfada tek bir dil kullanmaya dikkat edin. “Havalı” görünüyor diye bio kısmını İngilizce doldurmayın lütfen. Kitleleri ayrıştırmak önemli.
  • Kategori kısmını da görünür yapın. O da önemli bir nokta.
  • Konum ve iletişim bilgilerinizi girmeniz önemli. Özellikle bir satış sayfasıysanız ve iletişim bilgileriniz yoksa, güvensizlik için kocaman bir adımınız var demektir. (Hemmen eklemeniz önerilir.)
  • Altın Çember’i her zaman hatırlayın. Duygu yaratın. Nesnel-sıkıcı bilgiler değil, duygu yaratan kelimeler kullanın.
  • Profile kendi fotoğrafınızı koyuyorsanız üzerinde oynama yapın. Renkleri dikkat çekici ve estetik olsun. Yüzünüz çok yakın-uzak olmasın. Ve mümkünse gülümseyin! Ayna nöronlar malumunuz, gülen bir yüz gülümseme sebebidir ve sayfamıza gelenleri gülümsetiyorsak, epey iyi gidiyoruz demektir.
  • Öne çıkanları es geçmeyin. En az 4 kategori ekleyin. Kendinizi-sayfanızı anlatmak için tüm alanı kullanmayın ve de. Gönderi olacak kadar önemli olmayan ama hikayelerde de 24 saatte silinecek kadar önemsiz görmediklerinizi buraya alalım lütfen.
  • Link eklemek de önemli. Dahası orada, kullanabildiğimiz her şeyi kullanmak çok mühim. Zaten anlatacaklarımıza kıyasla çok az yerimiz var, hepsini değerlendirin deriz.

Bunları dikkatlice tamamlar ve doldurursanız, gelenlere içten ve müthiş bir “merhaba” demiş olacaksınız.

Ki, bu çok önemli bir hamledir.

İlk kısmımız bu kadar.

Yavaşça diğer konulara da değineceğiz.

Adım adım, siz de bizimle birlikte ilerlersiniz. 🙂

Düşünceni buraya bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir